Prva


Oljke …

vipavska dolina …

Olivno olje PILAT

vipavska dolina …

Olivno olje PILAT

Oljke …

01
Predstavitev

OLIVNO OLJE PILAT

Poseben odnos do oljk in oljčnega olja nas je pripeljal do tega, da danes na dveh hektarih izjemni leg na obronkih Nanosa, ki se obračajo proti jugozahodu, vzgajamo skoraj 700 oljčnih dreves, starih od 2 do 13 let. Zanje smo izbrali dve območji, prvo na nadmorski višini 300 m, drugo pa na 150 m nad morjem, ki segata v območje Nature 2000. Prav ti pogoji so izjemni za rast oljk sort Istrska Belica, Leccino, Maurino in Leccio del Corno, ki jih ročno obiramo konec oktobra in novembra. Seveda pa so te sorte tudi izhodišče za izjemno hladno stiskano oljčno olje, ki smo ga pri nas poimenovali Pilat.

Pridelava
Prodaja
Deugstacije

 • Ročno obrano

 • Hladno stiskanoOLJKE IN OLJČNO OLJE V VIPAVSKI DOLINI

Vipavska dolina ima milejše klimatske razmere v primerjavi s pokrajinami v osrednji Sloveniji. To pa pomeni, da tukaj zaradi višjih temperatur zlasti v jeseni in pozimi ter zaradi obilice sonca uspevajo nekatere rastline, ki so sicer značilne za mediteransko območje. Poleg fig, mandljev, granatnega jabolka in še česa je daleč najbolj pomembna oljka.

Nasadi oljk v Vipavski dolini so na enem najsevernejših območij, do koder oljke
še uspevajo v takšni meri, da je njihovo gojenje gospodarno. Kakovost oljčnega olja je na tem območju najboljša. Manj ugodna stran pa je večja nevarnost pozeb. Ena takšnih je bila ob koncu dvajsetih let prejšnjega stoletja, ko je prav pozeba uničila oljčne nasade v Vipavski dolini. Ob koncu stoletja pa so se pridelovalci opogumili in spet nasadili oljčna drevesa, ki bogato obrodijo.

NAŠ ASORTIMAN

KAJ VAM NUDIMO

Na burji in obsijane s soncem rastejo naše oljke. Ko pozno jeseni obrodijo, plodove ročno oberemo. Postopek predelave pa predstavlja hladno stiskanje, pri čemer postopke redno spremljajo na Inštitutu za ekologijo, oljčno olje in kontrolo Labs v Izoli. Oljčno olje Pilat je nefiltrirano, skladiščeno v hlajenih posodah iz nerjavnega jekla pri stalni temperaturi med 14 in 16° C.

OLIVNO OLJE

VLOŽENE OLJKE

SUHE MESNINE

kontaktirajte nas

stopimo v stik

Ponosni smo na svoje oljčno olje in ga radi delimo tudi z drugimi. Pri nas ste vedno dobrodošli. V našem oljčnem baru lahko poskusite vrhunski okus olja Pilat, nas spoznate in postanete del te naše radodarne doline.

IGOR PETRIČ

Gradišče pri Vipavi 29a
5271 Vipava, Slovenija

+ 386 41 480 670

info@olivnoolje-pilat.si

LUCIJA PETRIČ

Gradišče pri Vipavi 29a
5271 Vipava, Slovenija

+ 386 41 479 710

info@olivnoolje-pilat.si

  THEY'VE EXPERIENCED THE BEST

  OUR GREAT CLIENTS

  Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.
  ALWAYS HERE

  CONTACT US

  Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.

  Address:

  1232 Westley Ave Street
  907 WP Theme, Webcreations907
  99201-1 887-33

  Phone:

  1+(999)-323-0202
  1+(777)-444-6565 FAX

  Hours:

  Mon-Fri 5am – 11pm
  Sat-Sun 3am – 8am